Bog-december Bog-december

Boganmeldelse: Managing Successful Projects with PRINCE2

December 2017
Af Lars Zobbe Mortensen


Titel: Managing Successful Projects with PRINCE2 (2017 edition)
Forfattere: Nigel Bennett, Robert Buttrick og Phil Stanton
Målgruppe: Projektledere, projektsupportere og projektdeltagere
ISBN: 978-0-11-331533-8
Udgiver: TSO
Årstal: 2017
Sideantal: 405
Forudsætninger: Ingen, ud over et ønske om at styre projekter.

Grundbogen til verdens mest anvendte projektmodel - PRINCE2 - er netop udkommet i en ny version.

PRINCE2 står for "PRojects IN Controlled Environments" og denne grundbog beskriver alle elementerne der skal til for at styre projekter. Det er ikke et tilfælde at PRINCE2-projektmodellen er blevet så populær. Det er fordi PRINCE2er en model, som kan bruges til alle typer og størrelser af projekter, og som bogens titel indikerer, er det meget sandsynligt, at man får succes med at gennemføre projekter, hvis man følger PRINCE2.

Var der behov for en ny udgave?
I dag er der alt for mange projekter, som ikke bliver den succes, de burde have været. Det gælder også for de projekter, hvor hensigten var at følge PRINCE2.

Selvom den nye manual IKKE byder på væsentlige ændringer i rammeværket, så den gør det lettere at følge PRINCE2.

De væsentligste forbedringer er:
• Den gamle manual var tung at læse, hvor den nye har et mere indbydende layout og en let læselig font

• Hvor mange projekter ikke har haft succes med at tilpasse PRINCE2 til netop deres projekt, så støtter den nye manual den individuelle tilpasning: den leverer vejledning i forhold til hvad et hvert projekt skal gøre og hvilke metoder der kan tilpasses.

Axelos ejer PRINCE2 og ITIL sammen med en række andre rammeværk og de er begge opbygget omkring en række processer. ITIL foreskriver at design af it services bør ske i projekter. Også implementering af ITIL bør ske i projekter. I begge tilfælde er PRINCE2 en meget velegnet projektmodel.

Bogen er bygget op om:

1. Principper: De helt grundlæggende principper, som et projekt skal følge for at blive en succes

2. Temaer: En beskrivelse af hvordan gennemgående ting styres igennem hele projektet, herunder business case, organisation, kvalitet, planlægning, risiko, ændring og fremdrift

3. Processer: En beskrivelse af de aktiviteter, der skal til at lede og styre et projekt
Bemærk at man i mange af temaerne kan finde inspiration til at styre leverancen af it services - også uden for projekter.

I it-branchen snakker vi i disse år meget om at bruge 'agile' metoder ved gennemførsel af projekter. PRINCE2 kan bruges både til traditionelle projekter, der gennemføres efter en vandfaldsmodel og til mere agile projekter. Hvis ens eget projekt er velegnet til brug af agile metoder kan jeg kraftigt anbefale også at anvende bogen 'PRINCE2 Agile'. 'PRINCE2 Agile' er en fantastisk bog, der bygger oven på 'Managing Successful Projects with PRINCE2' og beskriver hvordan man tilpasser PRINCE2 modellen til den agile verden.

Med 'Managing Successful Projects with PRINCE2 (2017 edition red.)' er det er min forventning, at flere projekter i fremtiden vil blive en succes. Jeg ser frem til at arbejde meget mere med PRINCE2 både til traditionelle projekter og mere agile projekter.
Hvis du foretrækker bogen i en dansk version, så forventer jeg at den udkommer i løbet af 2018.