9-larskristian 9-larskristian

The Open Group

The Open Group er den førende organisation inden for udvikling af åbne it-standarder og certificeringer.

November 2017
Af ITSM konsulent Lars Kristian Larsen, lkl@businessnow.dk og medlem af publikationsudvalget

I oktober 2017 var jeg så heldig at deltage i The Open Group Amsterdam seminaret, fordi jeg sammen med en kollega var interesseret i IT4IT™ standarden, som Open Group faciliterer.

http://events.opengroup.org/events/the-open-group-amsterdam-2017/

Jeg fik også lejlighed til at tale med Chief Technical Officer, Dave Lounsbury og The Open Group IT4IT™ Forum Director, Linda Kavanagh, om Open Group aktiviteter.The Open Group er et globalt konsortium, der arbejder på at skabe forretningsmæssige mål gennem blandt andet åbne it-standarder. Der er mere end 500 medlemsorganisationer med over 40.000 deltagere fra mange forskellige erhvervssektorer i 126 forskellige lande.

Som én af formidlingsaktiviteterne afholder Open Group seminarer og arrangementet i Amsterdam fokuserede på Enterprise Architecture og brugen af standarder fra The Open Group som TOGAF®, ArchiMate® og IT4IT™.

Som et nyt ekstra programpunkt, var der også en interessant IT Management Professionals Day, hvor der var mange gode oplæg om brug af IT Operating Model og Transformation af den Digitale Enterprise. Her blev jeg blandt andet præsenteret for Service Model Canvas bogen, som jeg har lavet en anmeldelse af til itSMF´s publikationsudvalg.
Læs nærmere her


Så hvad betyder Open Group for os i Danmark?
Dave Lounsbury brugte en Lego® analogi og mente, at Open Groups standarder og certificeringer kan betragtes som byggeklodser i en komplet digital verden. Så man kan sammensætte og fylde sin videns værktøjskasse fra Open Group til at komplementere organisationens vidensbase. Open Group´s mission er at bidrage til et åbent, ubegrænset informationsflow ved at absorbere, forstå og håndtere nye udfordringer, etablere politikker og dele god praksis. En mission, der er uafhængig af leverandør og organisationsinteresser, men som integrerer kræfter fra leverandører, virksomheder og organer, der vil bidrage til at udvikle konsensus og lette sammenhæng af specifikationer og open source teknologier.

Mit eget indtryk af, hvad Open Group kan bidrage med er:
- for det første, at man hver især kan deltage i de mange offentlige Open Group arrangementer, med interessante talere og emner og få førstehåndsviden fra ITSM vismænd. Den næste europæiske konference er The Open Group London Event and Member Meeting, Making Standards Work® fra 16-19. april 2018.

- For det andet kan man udvide sit netværk og oprette forbindelse til It-professionelle, der har lyst til at høre og dele erfaringer. Mit firma har været så forudseende at blive medlem af The Open Group og det gav en interessant ekstra dimension, at man havde lov til aktivt at deltage i de medlemsfora, hvor man drøfter standard-udvikling med arbejdsfæller, der har samme interesse.

- Sidst men ikke mindst kan Open Group bidrage med nyttig viden! Deres hjemmeside www.opengroup.org bugner med viden om standarder www.opengroup.org/standards, Whitepapers www.opengroup.org/how-to og certificeringskurser http://www.opengroup.org/certifications.

Nuvel, noget af materialet kræver medlemskab af Open Group, men der er stadig meget at hente for alle. Prøv selv at se!

.