Nyhedsbrev nr. 15 · April 2012


Nyt itSMF website – Nyt Nyhedsbrev!

April 2012
Af Jens Nüchel Petersen, Redaktionsudvalget

April 2012 af itSMF Nyhedsbrev bliver det sidste, der sendes ud i PDF-format. I fremtiden vil nyhedsbrevet blive leveret som elektronisk fil. Det betyder, at der ikke i fremtiden skal downloades en PDF-fil.
Med den nye itSMF hjemmeside, der går i luften den 20. april 2012 vil redaktionen udnytte de nye teknologiske muligheder.

Udover en lettere og mere smidig redaktionel arbejdsgang, vil vi fremover have flere muligheder for at linke direkte til relevante informationer, og vi arbejder også på muligheden for videoklip mv.

På websitet bliver det muligt at tilmelde og framelde sig Nyhedsbrevet direkte.

Læs mere


Ny hjemmeside for itSMF.dk

April 2012
Af Claus Rosengaard, Marketingudvalget

I 2011 gik vi i gang med at forberede foreningens nye hjemmeside. Ønsket var en tidssvarende hjemmeside, med indhold, der afspejler udviklingen i foreningens forskellige udvalg og medlemmernes behov for information om foreningen og aktiviteter i al almindelighed.
Når hjemmesiden åbner fredag den 20. april 2012, møder I et nyt design, der fremtræder mere indbydende og indholdsrigt end tidligere. Det er foreningens ambition at holde godt liv i websiden – gerne med hjælp fra jer. Det vil være muligt at bidrage til løsningen af opgaver i foreningens nye opgavebørs. Det vil også være muligt for jer at bidrage med faglige, aktuelle indlæg – både til nyhedsbrev og til hjemmesiden.
Læs mere


'Bring Your Own Device presser Service Management'

April 2012
Af Flemming Kjærsdam


Flere og flere IT-afdelinger i virksomhederne oplever denne trend. At virksomhedens direktør og de ansatte har købt en iPhone eller iPad, og at det bliver taget med på arbejde. Kan I ikke lige koble det på vores IT-systemer?
De nye generationer, der kommer ind på jobmarkedet, Generation Z - de digitalt indfødte medbringer deres eget udstyr. Når HR-afdelingen fortæller de nye ansatte om virksomhedens personalepolitik og IT-politik og sikkerhedspolitik, udleverer de en mobiltelefon og eventuelt en bærbar pc. Men det falder ikke i god jord hos Generation Z. Fordi de nye unge hellere vil bruge det udstyr, de er vant til at bruge. De vil hellere have adgang til it-systemerne med deres egen smartphone og bærbare.

Læs mere


BYOD: Sætter mange ting i spil

April 2012
Af Flemming Kjærsdam


Governance. Bring Your Own Device (BYOD) sætter mange ting i spil. Det siger partner Jørgen Sørensen, Enterprise Risk Services, Deloitte. Det handler ikke kun om teknologi. Det handler også om sikkerhed, ansættelsesprocedurer, jura, persondataloven og informationssikkerhed.
»Bring Your Own Device involverer mange andre afdelinger end IT-afdelingen. Mange virksomheder oplever allerede, at ansatte medbringer eget udstyr, uden at virksomhederne tackler det struktureret. Så man kan godt sige, at mange virksomheder er i gang med BYOD. De er bare ikke bevidste om det. Det er et reelt problem. Fordi det griber ind på mange områder,« siger Jørgen Sørensen.
Sidste år blev der stjålet 2 millioner smartphones i USA. Hvad gør virksomheden, så snart den opdager, at enheden ikke længere er i hænderne på den med- arbejder, der benytter sin egen smartphone på jobbet og via den har adgang til virksomhedens mailsystemer, regneark, fortrolige informationer i regnskaber og de nyeste landvindinger i udviklingsafdelingen?

Læs mere


BYOD: Post finanskrise symptom

April 2012
Af Flemming Kjærsdam


85 procent af de IT-sikkerhedseksperter, som har deltaget i Forrester Research Executives Spot- light, for knapt et år siden, tilkendegiver, at sikkerhed på mobile enheder er den største udfordring, de vil opleve næste seks måneder.
Mange virksomheder har i kølvandet på finanskrisen i efteråret 2008 skåret deres omkostninger til, og er gået mere i retning af standardløsninger, fordi det er billigere.
Læs mere


Det er altid IT-afdelingens skyld

April 2012
Af Flemming Kjærsdam


Ansatte og studerende på landets universiteter tager stadigt oftere eget udstyr med. Når førsteårsstuderende starter en uddannelse får de med egen e-mail adresse. Københavns Universitet har 90.000 e-mailadresser i omløb. Det nye er, at der ikke kun kommunikeres til e-mailadressen fra en enhed. Mange har tre enheder. En stationær pc, en bærbar og en smartphone. Det mangedobler antallet af eksterne enheder, der går på universiteternes netværk og lægger dermed pres på it-afdelingerne.
Læs mere


Bring your own train!

Bo i Det Akademiske Hjørne

April 2012
Af Bo Nielsen, Redaktionsudvalget


Man kan i princippet godt komme med sit eget futtog og sætte det på BaneDanmarks skinner, og det vil virke. Det er straks sværere at komme med sin iPad og koble den på virksomhedens netværk.
Der er i hvert fald to ting, som spiller ind her, nemlig standardisering og hvordan det sociale samspil er mellem mennesker og maskiner.
Hvis alle enheder overholder samme standarder for alting, vil det ikke betyde så meget, at folk tager deres egne enheder med på arbejde. Nu er standardisering ikke nogen let sag. Den tager tid og aktiverer meget ofte stærke følelser.

Læs mere


Bogshop indgår aftale med Amazon

Publikationsudvalget:
Publikationsudvalget har gennem det sidste års tid arbejdet på at porteføljestyre bogshoppen på itSMF.dk, så det hele tiden er relevante titler vi fremhæver.
Dette arbejde har dog afsløret, hvor ufleksibel vores nuværende løsning er med hensyn til dynamisk opdatering af udvalg og beskrivelser. Da vi på trods af gode aftaler med forlagene ikke har er været konkurrencedygtige på prisen, har vi gennem nogen tid været på udkig efter en ny løsning.
Løsningen er nu fundet og tages snart i brug.
 

Læs mere
Konference om IT Governance, sikkerhed og revision

ISACA i Danmark, Norge og Sverige holder en todages konference i København den 23. og 24. april, der dækker emner som IT Governance, IT Ledelse, IT Risk Management og IT Sikkerhed og revision. Talere er folk, der dagligt håndterer de udfordringer, virksomheder og rådgivere møder på IT området.
Læs mere