Nyhedsbrev nr. 19 · November 2012


Ny itSMF bestyrelse på plads

Det er tidligere næstformand Michael Imhoff Nielsen, IBM, der er ny formand for itSMF Danmark. Bestyrelsen har konstitueret sig i begyndelsen af oktober efter at formanden gennem de seneste fem år, Niels H. Sejer Petersen, FKIT, valgte ikke at genopstille for en ny toårig periode. itSMF Danmark vil gerne takke Niels H. Sejer Petersen for hans indsats i bestyrelsen.

Den ny næstformand er Niels Dam, Devoteam, som kender itSMF Danmark ganske godt inde fra, da han har været aktiv i foreningen gennem en årrække inden for standardisering og kompetenceudvikling. Han har også været suppleant til bestyrelsen i en årrække. Foruden posten som næstformand bliver han også ansvarlig for konferenceudvalget og kompetenceudviklingsudvalget.

Et andet nyvalgt medlem af bestyrelsen er Karsten Grinderslev, Dupont (tidligere Danisco red.). Han overtager den ledige plads i bestyrelsen efter, at Heidi Hyre-Fenneberg, Øberg & Partners, fik nyt job i foråret. itSMF Danmark takker også Heidi for hendes indsats. Karsten Grinderslev bliver koblet på marketingudvalget, hvor Claus Rosengaard, IBM, er formand.

Aage Svanholm, Københavns Kommune, fortsætter i bestyrelsen som kasserer og økonomiansvarlig, og Jørgen Eriksen, Københavns Universitet, fortsætter med udvikling af Erfa-møder og sidder i redaktionen af nyhedsbrevet. Jens Nüchel Petersen, IBM, der er ansvarshavende redaktør for itSMF nyhedsbrev, blev valgt som suppleant. Det samme gjorde Claus Bartholin, PFA.
Læs mere

Deltag i BYOD

November 2012

Deltag i BYOD (Bring Your Own Device)

Undersøgelsen er iværksat af itSMF International.
Du kan deltage ved at gå ind på følgende link:

https://www.surveymonkey.com


Læs merePorteføljestyring – kunsten at sammenligne det usammenlignelige

November 2012
Af Bo Svarre Nielsen, Redaktionsudvalget


Porteføljestyring er grundlæggende set kunsten at udvælge de projekter, man skal gennemføre.
Emnet hænger fint sammen med andre emner, som har været behandlet i itSMF nyhedsbrev. Gevinst realisering er naturligvis vigtigt. Hvis man overhovedet ikke kan (op)finde en eneste gevinst, der stammer fra projektet, skal det naturligvis ikke gennemføres. 

Læs mere


Bankdata vil bruge porteføljestyring til professionalisering

November 2012
Af Flemming Kjærsdam


For alle større udviklingsorganisationer drejer det sig om at bruge sine ressourcer rigtigt. Bankdata, der bruger 500 mio. kr. om året på udvikling, vil nu anvende porteføljestyring til at professionalisere sin udviklingsorganisation og for at øge konkurrenceevnen hos kunderne.

Læs mere


JP/Politikens Hus: Mange fordele med ITIL

November 2012

JP/Politikens Hus blev kåret som årets it Service Management projekt 2012. itSMF Nyhedsbrev har talt med Frank Stjerne, JP/Politikens Hus, som fortæller om de fem års rejse med Service Management, hvor it-afdelingen har taget det bedste fra ITIL, Prince2 og Scrum.

Læs mere


itSMF International White Paper Competition

November 2012

Når vintermørket sænker sig over landet, haven er gravet og cyklen vinterklargjort, er det skønt at kunne fordybe sig med itSMF. itSMF International har afholdt "Whitepaper konkurrence" og du kan læse resultatet og se de spændende whitepapers..

Læs mere