Nyhedsbrev nr. 20 · Januar 2013


Godt nytår 2013

Redaktionen og udvalgene i itSMF Danmark ønsker medlemmer, samarbejdspartnere og alle Service Management venner et rigtigt godt nytår.
Vi har i årets første udgivelse et tema om det aftryk julehandel og årsafslutning sætter på de større it-organisationer. I den forbindelse har vi talt med Nets og KMD.

I begge virksomheder handler det om at få tilrettelagt arbejdet i god tid og at være sikre på, at der er tilstrækkelig kapacitet. I julen oplevede Nets, at betalingskortene kørte gennem terminalerne mellem 400 og 500 gange i sekundet. Og KMD´s afdeling for Sociale pensioner skulle sikre 1,3 mio. danskere deres pensioner og ydelser.

For året der gik i itSMF Danmark, står konferencen i september som et højdepunkt med 140 deltagere. Vores gode ven hinsidan, John Wallhoff Scillani, itSMF Sverige har optaget video af vores efterårskonference på Klampenborg galopbane. Det er vores Nytårsgave til medlemmerne.

Se videoerne her:

itSMF DK 2012 Six Sigma Part 1
itSMF DK 2012 Six Sigma Part 2
itSMF DK 2012 Reinvent ITSM
itSMF DK 2012 Tipa:
itSMF DK 2012 Servicelevel
itSMF DK 2012 JP Politikens Hus
itSMF DK 2012 CSI i forsvaret

I 2013 fylder itSMF Danmark 10 år. I Jubilæumsåret vil vi i Redaktionen kigge bagud og berette hvorledes det hele startede, se på hvor itSMF er i dag samt pudse lidt på krystalkuglen og prøve at gætte på udviklingen i de kommende år.

Godt nytår.
Redaktionen. 

Læs mere

KMD brænder MIPS af op til årsskiftet

Januar 2013
Af Flemming Kjærsdam

Jul og nytår står for døren. I afdelingen for sociale pensioner hos KMD, som har ansvaret for at beregne og sikre udbetalinger til landets pensionister for 9,1 mia. kr. om måneden, har juletravlheden indfundet sig hos de 28 ansatte. Arbejdsmængden øges på grund af otte ekstraordinære årskørsler, som omfatter beregninger, nye satser og kontroller med de udbetalte sociale ydelser. Der brændes en hel del Mips af i disse måneder op til årsskiftet.

Læs mereSikken voldsom trængsel og alarm

Januar 2013
Af Flemming Kjærsdam


Når det går rigtig stærkt med at køre betalingskortene gennem terminalerne i detailhandelen i Norden, registrerer Nets mellem 400 og 500 transaktioner i sekundet. Rekorden indtil videre er 1,5 million gennemførte transaktioner på en time i weekenden den 30. november og 1. december 2012. Det er i øvrigt den weekend, der af Nets betegnes som den første rigtige weekend i julehandelen – den første søndag i advent. Alene om fredagen blev der gennemført 16 millioner transaktioner. Terminalerne er rødglødende.

Læs mere


Læsehesten - Service Management bøger og tidsskrifter.

Januar 2013

itSMF bogudvalg har lovet redaktionen at anmelde nogle af de mange bøger der findes om vores verden. I en travl hverdag kan det jo være svært at nå at blive opdateret om alt det ”guld” der er derude i form af spændende bøger om it Service Management.

Læs mere