Nyhedsbrev nr. 22 · Februar 2013


De første linjer om itSMF Danmark

Journalist Poul Hilbert, Computerworld har givet itSMF Danmark tilladelse til, at publicere den første artikel om foreningen. Artiklen er bragt den 29. november 2002 i Computerworld, og er et interview med den første formand Christian F. Nissen, CFN People, og forretningsfører Jan Øberg, Øberg og Partners. Artiklen er offentliggjort tre måneder før foreningen formelt blev stiftet.Læs mere

Foreningens første formand fortæller om pionértiden

Februar 2013
Af Christian F. Nissen


Da Jan Øberg og undertegnede stiftede itSMF Danmark i efteråret 2002, satte vi os det mål, at vi ville have 80 virksomhedsmedlemmer og 35 leverandørmedlemmer. Det viste sig hurtigt, at vi havde været håbløst uambitiøse. Allerede første år passerede itSMF Danmark 300 medlemmer fordelt på 65 virksomheder, og ved udgangen af 2004 var antallet vokset til 440 medlemmer fordelt på 100 virksomheder.
Læs mere


Erfamøde hos Coop

Februar 2013

”Service Management i krisetider” hed Erfa-mødet hos Coop IT den 30. januar 2013. Der er ingen tvivl om, at Danmarks største dagligvarekæde med 45 mia. kr. i omsætning også mærker, at danskerne holder på pengene og går efter billigste pris i butikkerne. Det skærper kravene til Service Management i Coop IT. Hvordan skaber det værdi i forhold til kerneforretningen?

Læs mere


Capacity Management - i skyggen af andre processer

Februar 2013
Af Bo Svarre Nielsen


Capacity Management er et af de områder, som altid har stået lidt i skyggen af andre processer som Incident Management, Change Management og Configuration Management. Det er imidlertid et vigtigt fagområde, som ofte optræder i dagspressen, når systemer går ned på grund af overbelastning eller har lange svartider.

Læs mere


Gartners IT Score Analysis 2011: Hvor modne er organisationer?

Februar 2013

Kun fire procent af virksomhederne inkluderer services i Capacity Management. Derfor spørger Gartner Group i undersøgelsen ITScore Analysis fra 2011, hvor modne er de fleste organisationer egentlig?

Læs mere


Capacity Management og Availibility Management går hånd i hånd

Februar 2013
Af Flemming Kjærsdam


”Capacity Management og Availibility Management går hånd i hånd og følges ad,” siger Carsten Aagaard, IBM, der har rådgivet store danske og internationale koncerner, der bruger best practice processerne Capacity Management og Availibility Management.
For Carsten handler Capacity Management om at datacenteret, infrastrukturen og it-services fremadrettet dækker forretningens behov.
Availibility Management analyserer løbende hvor godt den nuværende drift og kapacitet dækker de aktuelle behov.

Læs mere


Månedens itSMF bog februar 2013.

Februar 2013
Af Michael Imh
off Niensen

I februar har vi valgt en ny bog med titlen:

Tools for the Business when The Business is IT
- Selecting and Implementing IT Service Management Tools

Skrevet af Robert Falkowitz


Michael Imhoff Nielsen giver den 5 ud af 5 stjerner.


Læs mere