Nyhedsbrev nr. 32 · Maj 2014


Ny persondataforordning får stor betydning for it-organisationer

Maj 2014
Af Advokat Nis Peter Dall, Bird & Bird,
og medlem af bestyrelsen i Danske IT-advokater


It-organisationer i private virksomheder og offentlige myndigheder kan allerede nu drage fordel af en grundig gennemgang af processerne for behandling af persondata og det personale, der fremover skal beskæftige sig med persondataretlige problemstillinger. Det vil give et bedre afsæt for opfyldelse af de fremtidige persondataretlige krav.

Den 25. januar 2011 offentliggjorde EU-kommissionen et udkast til en forordning, som skal erstatte det nuværende Persondatadirektiv fra 1995, som væsentlige dele af den danske persondatalov bygger på. Efter mere end 4.000 ændringsforslag til det oprindelige udkast blev EU-Parlamentets kompromisforslag vedtaget i oktober 2013. Der forhandles dog fortsat om vedtagelse af den endelige forordning.

Den nye persondataforordning skal reformere persondataretten i EU ved blandt andet at gøre reglerne mere tidssvarende. Eftersom der er lagt op til en forordning, bliver der tale om en stor forandring i forhold til det juridiske grundlag, vi kender i dag. Den ny persondataforordning får stor betydning for alle it-organisationer.
Læs mereHvad er fremtiden for Service Management?

Maj 2014
Af Bo Nielsen


”IT Service Management foran en korsvej, hvordan er vejen frem?”

Sådan lød overskriften til Erfa-mødet, der var bygget op omkring en række emner, som skiftevis blev præsenteret af Christian F. Nissen, CFN People, der leverede god dybde i emnerne og englænderen Stuart Rance, jeg havde store forventninger til Stuart, og havde håbet på at få endnu flere viden/detaljer end det jeg fik. Efter hvert emne var der debat. Nogle emner gav anledning til mere debat end andre.
Læs mere
Erfa-møde om itSMF ramt af Melodi Grand Prix

Maj 2014
Af Christina G. Kruse


Nåede du at høre radiokanalen på Erfa-mødet eller var du ramt af travlhed med Eurovision Song Contest?

Vi i publikationsudvalget var initiativtager til Erfa-mødet d. 7. maj. Normalt plejer det ikke at være en udfordring at finde hotel til vore udenlandske talere. Men det var det denne gang, selvom vi fandt en løsning på det hele. Vi oplevede nemlig, at der var mange folk på besøg i København pga. det internationale Melodi Grand Prix. En udfordring, som ikke indgik i vores risikoanalyse.

Læs mere


Forskningsprojekt benchmarker ITIL

Maj 2014
Af Till Winkler, Copenhagen Business School


Et nyt forskningsprojekt fra Copenhagen Business School og University St. Gallen i Schweiz inviterer medlemmer af itSMF til at lægge informationer ind om deres ITIL practices.

Læs mere


Forandringer er blevet et vilkår i vores hverdag

Maj 2014
Af Flemming Kjærsdam

Erik Bartholdy, KMD på Erfa-møde:


Hvordan får vi mennesker med på den gode idé? Hvordan motiverer en leder en specialiseret it-medarbejder? Det seneste Erfa-møde i itSMF handlede om forandringsledelse, da managementkonsulent Erik Bartholdy, KMD, fortalte om rammeværktøjer og forskning inden for personlig motivation, som en leder kan bruge til at lykkes med forandringer i egen organisation.

Læs mere


Lekture om forandringsledelse

Managementkonsulent Erik Bartholdy, KMD, har sammen med kollegaen Palle V. Friis givet et par anbefalinger til lekture om forandringsledelse. Anbefalingerne kommer som opfølgning på Erfa-mødet om forandringsledelse.

Lær mere


Anmeld en bog i nyhedsbrevet – og vind én fra vores bogshop

Publikationsudvalget har gennem en længere periode bidraget til nyhedsbrevet med en boganmeldelse. Ikke hver gang, men næsten.

Vi kan dog ikke holde tempoet og har brug for hjælp. Vi vil derfor bede dig om at lave en anmeldelse af en bog, som du har haft glæde af. Til gengæld vil vi give dig en bog fra vores bogshop efter eget valg op til 500 kroner.

Læs mere


Konferencen IT service management - racing to the skyIACCM Europe Forum 2014 i København 16.-18. juni

 ”Større effektivitet og mere værdi gennem Contract Management”. Det er overskriften på IACCM Europe Forum som holdes i København den 16.-18. juni på Crowne Plaza Copenhagen Towers. Der er i alt 17 interaktive sessioner samt en række cases for at få en roadmap til ledelse og styring af Contract Management. Du kan tilmelde dig arrangementet på itSMF Danmarks hjemmeside.


Redaktionen ønsker en rigtig god sommer til alle