Nyhedsbrev nr. 45 · Februar 2016


Hver fjerde virksomhed øger investeringer i it-sikkerhed

 

Februar 2016

Af Flemming Kjærsdam

Hver fjerde virksomhed øgede sidste år sine investeringer i it-sikkerhed. 38 pct. har i dag en egentlig it-sikkerhedspolitik, der gennemgås regelmæssigt. 84 pct. af virksomhederne har en it-sikkerhedspolitik, der er udarbejdet eller revideret inden for de seneste 24 måneder, mens der i 13 pct. af virksomhederne er gået mere end to år, siden it-sikkerhedspolitikken senest fik et eftersyn.

”It-anvendelse i virksomheder 2015” er udgivet af Danmarks Statistik og har et særligt kapitel om it-sikkerhedspolitik. Virksomhederne er også blevet spurgt om, hvilke foranstaltninger de træffer for at imødegå trusler.

”Udover en egentlig sikkerhedspolitik findes der en lang række andre foranstaltninger, en virksomhed kan træffe i forhold til it-sikkerhed – og det gør de fleste. Grundlæggende sikkerhedstiltag og retningslinjer til medarbejderne (awareness red.) vedrørende it-sikkerhed er de mest udbredte foranstaltninger,” hedder det i undersøgelsen.
Læs mere

Nyt sikkerhedskompas til it-organisationer

Februar 2016

Af Flemming Kjærsdam


Rådet for Digital Sikkerhed og Erhvervsstyrelsen har udviklet nyt sikkerhedsværktøj til it-afdelinger

Et nyt online sikkerhedsværktøj ser dagens lys omkring den 1. maj 2016. Rådet for Digital Sikkerhed og Erhvervsstyrelsen har i fællesskab udviklet et nyt sikkerhedsværktøj, som er målrettet it-afdelinger i private virksomheder og offentlige myndigheder.

 

Læs mere

 

Inspirationsdag hos KMD om Scrum og Kanban

KMD inviterer til inspirationsdag i itSMF om anvendelsen af agile metoder som Scrum og Kanban i snitfladerne mellem udvikling- og driftsorganisationen. På mødet skal vi drøfte, hvorfor agile metoder bliver stadig mere populære, hvad de kan anvendes til og hvad de ikke kan anvendes til? Hvad betyder det at arbejde agilt og hvilke effekter har det på vores mind-set om samarbejde og service i it-organisationen?

Læs mere

 

Lav din egen inspirationsdag

itSMF har et godt tilbud til medlemmerne. I gennem årene har vores inspirationsdage (tidligere kendt som ERFA møder) været en kærkommen lejlighed til at træffe ligesindede og opleve den professionelle debat, etablerer netværk og få fingeren på pulsen omkring det område som lige præcis du brænder for. 

Læs mere

 

itSMF Kort nyt