Nyhedsbrev nr. 49 · August 2016


Rekordmange unge søger ind på videregående it-uddannelser

 

August 2016
Af Flemming Kjærsdam


For bare et år siden var der bekymring i brancheorganisationer og i private virksomheder for, om de både på kort og på langt sigt vil kunne finde den kvalificerede it-arbejdskraft, som Danmark mangler. Men de nye optagelsestal på de videregående it-uddannelser har i første omgang vendt bekymringen til glæde. De unge strømmer til de videregående it-uddannelser som aldrig før. Der er tale om et rekordstort antal unge der søger ind på videregående it-uddannelser.

Sidste års fald inden for it-uddannelser er nu vendt til markant vækst. Institutleder Mads Nielsen, Datalogisk Institut på Københavns Universitet siger: ”Det er især glædeligt, at så mange unge vælger faget som deres første prioritet. IT er blevet moderne blandt unge mennesker, og det glæder vi os over,” siger han.
 


Læs mereFormand Michael Imhoff Nielsen, itSMF Danmark: ”IT optagelsestallene er gode nyheder”

August 2016
Af Flemming Kjærsdam


”Det er naturligvis glædeligt at så mange søger ind til på de videregående it-uddannelser. Vores håb er dog, at endnu flere unge vil blive uddannet og eventuelt forske inden for IT Service Management området,” siger formand for itSMF Danmark Michael Imhoff Nielsen.

”Vi har igennem de seneste år oplevet en stigende interesse fra flere universiteter, specielt IT Universitetet og Copenhagen Business School, hvor flere har gennemført opgaver på bachelor, master og ph.d. niveau.

Læs mere

 

Mangel på it-specialister i fremtiden

August 2016
Af Flemming Kjærsdam


Selv om der er rekordmange ansøgere til de videregående it-uddannelser og uddannelserne også optager et rekordstort antal på studierne, viser undersøgelser på området, at det langt fra er nok til at imødekomme virksomhedernes behov for it-kompetencer.

Læs mere

 

Konferencen: Business as Usual?

Der er masser af spændende foredrag på årets IT Service Management konference - Business as Usual?

Se overskrifterne her

Glæd dig også til dette års aftenarrangement som byder på 3-retters menu, fest med underholdning af den magisk entertainer Henrik Svanekiær.

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig kan du gøre det her


 

Den nye normal hedder forandring

Business as Usual? Spørgsmålstegnet er ret vigtigt. For det, der er mest sikkert i Business as Usual, er de konstante forandringer, og hastigheden, hvormed forandringerne sker. Det der er i fokus på dette års itSMF konference, er de hastige forandringer inden for IT Service Management, som den globale digitalisering medfører.Læs mere

 

Direktør Lars Frelle-Petersen, Digitaliseringsstyrelsen: ”Nu skal der ryddes op”

August 2016
Af Flemming Kjærsdam


”Nu skal der ryddes op”, siger direktør Lars Frelle-Petersen, Digitaliseringsstyrelsen. Manden i spidsen for den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi med de 33 initiativer mener, at det er nødvendigt først at rydde op for at kunne indfri de strategiske mål i den ny digitaliseringsstrategi.

Læs mere

 

Den internationale itSMF bestyrelse deltager på den danske konference

August 2016
Af Flemming Kjærsdam


Der kommer ikke kun internationale talere på årets itSMF konference. Bestyrelsen i itSMF International deltager også på den danske konference - som gæster. Fem af medlemmerne i den internationale itSMF bestyrelse har meldt deres ankomst. De holder endog bestyrelsesmøde i Roskilde, dagen før konferencen. Bestyrelsen slår også et slag forbi det nyligt indviede Rockmuseum Ragnarock, som ligger i den nye bydel Musicon, og hvor hovedgaden hedder Rabalderstræde, navngivet efter Gasolins monsterhit fra 70´erne.

Læs mere

 

itSMF KortNyt

Her finder du navnenyt, ledige job, info om udenlandske itSMF konferencer og events samt andre korte nyheder om ITSM professionen.

 

Læs mere