Nyhedsbrev nr. 56 · Juni 2017


Robotten ”Tyra” i Odense Kommune øger datakvalitet og eliminerer rutinearbejde

 Juni 2017
Af Flemming Kjærsdam

I et syv uger langt pilotprojekt i Odense Kommune med software robotter i administrationen har kommunen opnået automatisering af serviceprocesser, bedre datakvalitet og mere tilfredse medarbejdere. ”Det åbner et meget interessant perspektiv for fremtidens digitalisering,” siger IT- og Digitaliseringschef Jørgen Brolykke Rasmussen, Odense Kommune.

Resultatet af et syv uger langt softwareprojekt er effektiviseringer, aflastning af medarbejdere, øget datakvalitet og forbedret dokumentation, så nu får robotten "Tyra" endnu flere opgaver lagt på sine skuldre. Der er mere at komme efter. Allerede i denne måned sættes automatiseringen af en tredje proces omkring tilbagebetalinger i gang. 
Læs mere

Robotterne kommer

Juni 2017
Af Flemming Kjærsdam


40 pct. af danskernes arbejdsopgaver kan automatiseres og overtages af for eksempel computere, robotter eller kunstig intelligens. ”Få jobs og opgaver er det muligt at automatisere fuldstændigt. Men for næsten halvdelen af alle jobs i Danmark er det muligt at automatisere 40 pct. af opgaverne.

Læs mere

 

Gates: Betal skat af robotter

Juni 2017
Af Flemming Kjærsdam 


Microsofts stifter Bill Gates gør sig til talsmand for, at robotter skal beskattes. Logikken er, hvis robotter overtager menneskelige job, betyder det færre mennesker på arbejdsmarkedet, og det betyder, at der kommer færre skattekroner ind i de offentlige kasser. Det ser Bill Gates som en udfordring for velfærdssamfundet.

Læs mere

 

Knapt et år til de nye skærpede EU-persondataregler

juni 2017
Af Flemming Kjærsdam

Omtrent på et-årsdagen før den nye EU-persondataforordning (GDPR red.) træder i kraft, barslede Justitsministeriet med en 1200 sider lang betænkning om de 54 undtagelsesområder, hvor det er muligt at lave nationale særbestemmelser.

Læs mere

 

Databeskyttelsesforordningen – tidsplan for vejledninger

Du kan se tidsplanen her

 

ITSM Zone SIAM Foundation e-learning kursus

Juni 2017
Af Michael Imhoff Nielsen, Sofigate og itSMF International


Da jeg deltog i Service Manager Dag i Holland 23. marts havde jeg en snak med Claire og Dave Agutter fra ITSM Zone. Vi snakkede om SIAM, SIAM konferencen i Leeds og SIAM uddannelse.
Jeg blev tilbudt at afprøve deres SIAM e-learning kursus. Denne artikel er mit review af træningen.

Lær mere

 

Da klappen gik ned

Juni 2017
Af John Jøhn-Andersen


I redaktionen vil vi gerne have lov at spidde aktuelle emner og komme med vores reflektioner over hvad der rør sig i ”vores” verden. John er i den forbindelse faldet over en artikel, der vakte eftertanke.

Læs mere

Boganmeldelse: The DevOps Handbook

Juni 2017
Af Christian F. Nissen, Publikationsudvalget


Titel: The DevOps Handbook: How to Create World-Class Agility, Reliability, and Security in Technology Organizations
Forfattere: Gene Kim, Jez Humble, Patrick Debois, John Willis
Målgruppe: Læsere, der ønsker en grundig indføring i DevOps
ISBN: 9781942788003
Udgiver: IT Revolution Press
Årstal: December, 2016
Sideantal: 250
Forudsætninger: Kendskab til it-udvikling og it-drift

Læs mere

 

ITSM kort nyt

Her finder du navnenyt, ledige job, info om udenlandske itSMF konferencer og events samt andre korte nyheder om ITSM professionen.
Læs mere

 

Velkommen til konferencen

Læs mere


Redaktionen ønsker alle en god sommer

Selv om der er travlhed derude, er det vigtigt at holde sommerferie. Dette nyhedsbrev er det sidste før sommerferien. Så redaktionen ønsker en rigtig god sommer til alle.

Næste udgave af itSMF Nyhedsbrev udkommer ultimo august.