itil solgt itil solgt

ITIL solgt

Peter Hepworth er ny mand i spidsen for Best Management Practice

Af Flemming Kjærsdam

Om 13 dage tiltræder Peter Hepworth som administrerende direktør for det nye joint venture mellem Cabinet Office og Capita. Han bliver dermed sat i spidsen for at drive Best Management Practice porteføljen, som blandt andet omfatter ITIL og PRINCE2 og de offentlige standarder fra den engelske regering.

Cabinet Office som er ejet af den engelske stat, har solgt kontrollen med Best Management Practice porteføljen til Capita, så nu er ejerforholdet 49 procent til myndighederne og 51 procent til den private virksomhed Capita. Dermed sidder Capita også på de intellektuelle rettigheder til ITIL og PRINCE2.

Den nye mand i spidsen hedder Peter Hepworth, han kommer fra firmaet Activision Blizzard, hvor han har været administrerende direktør for England og Irland.

Det nye joint venture selskab vil eje de intellektuelle rettigheder til produkterne i Best Management Practice. Disse produkter blev oprindeligt udviklet af UK Civil Service. Det nye selskab vil også overtage administration og support af akkrediterede uddannelsesorganisationer, akkrediterede organisationer for certificeringer og analyseinstitutter.

Capita: Et skifte i måden folk lærer på

Administrerende direktør Dawn Marriott-Sims, Capita Workplace Service Division:

"Der har været et skifte i den måde folk lærer på, og i den måde læring er blevet leveret på i de sidste ti år, både med fremkomsten af simulering og "Learning by doing". Et af formålene med det nye joint venture vil være at modernisere både indhold og levering af Best Management Practice produkterne og som afspejler dette skifte i læringen.”

Han understreger, at Peter Hepworth’s dybtgående kendskab til video game industrien og hans internationale erfaringer til sammen betyder, at han vil være et stort aktiv for det nye selskab.

”Det nye selskab ser ud til at ville investere i udviklingen af nye digitale platforme, i indhold og i produktformater til levering af ITIL og PRINCE2. Virksomheden vil også ekspandere globalt, " siger Dawn Marriott-Sims.

Cabinet Office: 500 mio. £ i det næste årti

Director William Jordan, Cabinet Office, joint venture bestyrelsen:

"Dette er et meget innovativt projekt. Vi forventer at det vil generere 500 mio. £ mere til skatteyderne i det næste årti, end hvis vi havde fortsat som hidtil. Peter Hepworth har kommerciel erfaring og et drive, der er nødvendig for at etablere en ny virksomhed, som vil være global leder inden for projektledelse og IT Service Management. "

Peter Hepworth begynder i sit nye job 1. juli 2013. Det nye joint venture vil være fuldt operationelt den 1. januar 2014.


Nyheder om Joint Venture selskabet
Hvis du er interesseret i at følge udviklingen inden for Best Management Practice
Følg med i udviklingen:
http://www.best-management-practice.com/


Baggrund for handelen:
I dette FAQ-dokument giver vi svar på en række spørgsmål om det nye joint venture mellem Cabinet Office og Capita. Dokumentet er udsendt på vegne af bestyrelsen i itSMF International.

LINK

Kommentar:
Ivor Macfarlane: Interesting times with ITIL

De seneste fem år har kontrollen med ITIL og PRINCE2 ligget hos APMG. Man kan således sige, at der er kommet nye ejere og ny ledelse for den videre udvikling af de metoder og faglige standarder som indgår i IT Service Management.
I et engelsk nyhedsbrev ”SHIFT” skriver Ivor Macfarlane, IBM, at vi nu igen står over for ”interesting times” for ITIL i og med at der er kommet ny ledelse. Han påpeger, at overdragelsen formelt går i gang 1. januar 2014, men da ledelsen tiltræder om 13 dage, så vil det nye firma reelt være aktivt om kort tid. ”Vi vil begynde at se konsekvenserne i nær fremtid,” hedder det i nyhedsbrevet. Hele Ivor Macfarlanes artikel om ”The ITIL Scene” kan læses på itSMF Danmarks forum på LinkedIn.